1 ton maralfalfa kaç TL?
Kerim Özkan, mısır silajına alternatif olarak kullanılan bitkiden memnun olduklarını ve Maralfalfa sistemini bulduklarını ve maliyetlerimizi biraz daha azaltacağız. 1 ton mısır silajı şu anda 1.500 çay kaşığı, 1 ton maralfa silajı 50 tl. Cebimizde 1 ton silaj ve günlük 1450 TL kalırız.
Maralfalfa 1 dönüme ne kadar verir?
Maralfalfa, sezonda hektardan (1000 m2) yaklaşık 100 ton ot sunuyor ve iklime göre sezonda 3 hasat yapıldı.
Maralfalfa Türkiye’de nerede yetişir?
Maralfalfa’da %35’e kadar kuru maddeler, ham proteinin %19 ila 20’sine, %12 karbonhidrat ve %3 ham yağ içeriği şekil ve sulama şeklinde oluşum ile vardır. Türkiye’nin her yerinde 1800’e kadar büyüyor.
Maralfalfa ömrü ne kadardır?
Maralfalfa, yüksek verim ve silaj verimine sahip bir yem sistemidir. Ortalama 15 yılda hasat edilir. Her açıdan 1000 m²’de 100 tona kadar ürün.
Maralfalfa otu su ister mi?
Kalıcı bir bitki türü olan Maralfalfa, çiftçilerimize çoğu toprak türünü ve düşük sulama gereksinimlerini uyarlayan avantajlar sunar. Farklı iklim koşulları altında yetiştirilebilen Maralfalfa, yüzü yüksek verimi ile güldürür.
1 ton silaj kaç para?
Paketlenmiş sınıf mısır silajı (Silage Slaj Silaj) Ses 3.
Maralfalfa kaç ayda yetişir?
Maralfalfa 3 yıllık bir kaba besleme sistemidir. Maralfalfa tohumları ilkbaharda ekilir. Dikimden sonraki 45 gün içinde ilk form için hazırdır. İlk formdan sonra, bir sonraki forma kadar zaman genellikle bir ay ila kırk gün arasındadır.
Maralfalfa çeliği kaç para?
Maralfalfa Çelik Fiyatları 25 PCS 250 TL 50 PCS 500 TL 100 PCS 100 Parçalar 8 TL/PCS 1000+ PCS 8 TL/PC.
Mısır silajı mı maralfalfa mı?
Maralphalfa daha az verimliliğe sahip olsa da ve lif yemine ihtiyaç duyan hayvanlar için daha uygun olsa da, maralphalfa, 30 kg veya daha fazla süt çıkışı ile hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak için önemli ve vazgeçilmez bir yem bitkisidir.
Maralfalfa tohumu nereden alınır?
Maralfalfa bitkisinin tohumunu bulmak mümkün değildir. Çünkü tohum yok. Bu nedenle bu bitkiyi tohumlarla üremek imkansızdır.
Maralfalfa mantıklı mı?
Sonuç olarak, Maralfalfa, ünite alanından yüksek verim elde edebileceğiniz değerli bir enerji ve yem sistemidir. Bölgede uzun yıllar boyunca, her yıl toprak işleme ve acil durum maliyetlerinin işlenmesi için avantajlar sunabilir.
Maralfalfa gdo lu mu?
En yüksek protein içeriğine sahip yem sistemlerinden biridir. Adana’daki Enstitü’den Türk mühendisleri tarafından geliştirilen doğal bir yem sistemidir.
Maralfalfa bakımı nasıl yapılır?
Bu saatlerde hava sıcaklığı daha düşük olduğundan, su buharlaşması daha düşüktür ve sistem suyu daha verimli kullanır. Sonuç olarak, maralfa besleme sistemlerinin sulanması düzenli olarak yapılması gereken bir süreçtir. Sistemin su gereksinimi, damla sulama veya bırakma sulama gibi yöntemlerin yardımıyla karşılanmalıdır.
Maralfalfa çeliği ne zaman dikilir?
Bu veriler, Mart ayının ilk haftasından itibaren yaz aylarında ortalama olarak devam etmektedir. Bu kıyı bölgeleri Eylül ayının başında dikilebilir.
Maralfalfa ne kadar kazandırır?
Çok iyi bakım ve besleme koşulları durumunda, bu sayı sadece 7-8 tondur. Maralfalfa’daki hastalık en kötü güvertede 10 tondur. İkinci üçüncü hasatta baktığımızda, karşılaştırmalı bir fark olacağı açıktır.
Maralfalfa çeliği kaç para?
Maralfalfa Çelik Fiyatları 25 PCS 250 TL 50 PCS 500 TL 100 PCS 100 Parçalar 8 TL/PCS 1000+ PCS 8 TL/PC.
Maralfalfa tohumu kaç TL?
İki aylık alanda, kuru ot verimi yaklaşık 4 ton idi. Gördüğünüz gibi, Maralfalfa verimli bir kaba yem bitkisidir. Bu “değerli” yem sisteminin maliyet analizi nedir? Birkaç sosyal medya satıcısının verilerine göre, çelik fiyatları 20-30 TL/birimlere (2021 fiyatı) değişmektedir.
Maralfalfa ne kadar kazandırır?
Çok iyi bakım ve besleme koşulları durumunda, bu sayı sadece 7-8 tondur. Maralfalfa’daki hastalık en kötü güvertede 10 tondur. İkinci üçüncü hasatta baktığımızda, karşılaştırmalı bir fark olacağı açıktır.
Maralfalfa kaç derece soğuğa dayanır?
İlk ekim düşük olduğunda maralfa’dan gelen soğuk direnç düşüktür. Bitkiler kök gelişimi sırasında –3 ° C’den soğuk ölebilir, ancak daha fazla dayanıklılık kazanır. Bununla birlikte, rizomların %90’ının -8 c ° ‘nin altında öldürüldüğü bulunmuştur.